Modula introducerar nu det avancerade lagersystemet Modula Pallet i Sverige. Det ger svenska företag möjlighet att automatisera och optimera förvaring av europallar på ett flexibelt, hygieniskt och säkert sätt.
Europallar har många fördelar, men de medför också en del nackdelar och strukturella problem. Damm, riskabel trafik med gaffeltruckar och svår lokations- och batchhantering är bara några av utmaningarna. Särskilt för livsmedels- och läkemedelsföretag, där kraven på hygien, spårbarhet och effektivitet är höga.
Nu introducerar Modula, den italienska tillverkaren av lager- och plockautomater, ett nytt och kompakt sätt att hantera pallar på: Modula Pallet – ett avancerat lagersystem för förvaring av pallar.
Med Modula Pallet kan företag använda pallar för förvaring av allt från råmaterial till verktyg och färdiga produkter, samtidigt som behovet av förvaringsutrymme och besvärlig hantering minimeras.
Gör pallhanteringen helautomatisk
Pallar kan lastas och hämtas från Modula Pallet med både konventionella pallyftare och automatiserade system som autonoma mobila robotar (AMR). Systemet integreras sömlöst med Modulas Warehouse Management System (WMS), vilket möjliggör fullständig automatisering av lager- och materialhantering.
”Ett fullt automatiserat lager ger en betydande konkurrensfördel. Därför är jag säker på att många företag kommer att se Modula Pallet som ett kostnadseffektivt och strömlinjeformat alternativ till traditionella pallställ,” förklarar Jørgen Ladefoged, direktör för Modula Nordics, som är Modulas nordeuropeiska verksamhet.
Maximal utnyttjande av utrymmet
Modula Pallet utnyttjar höjden optimalt och finns i modeller som kan förvara upp till fyra Europallar per nivå i 16 meters höjd. De största versionerna av Modula Pallet kan lagra upp till 90 000 kg, vilket frigör upp till 90 procent av golvutrymmet.
Systemet kan anpassas till olika lagerhöjder och pallkapaciteter och fördelar automatiskt pallarna efter höjd, så att spillutrymme minimeras. Den dynamiska styrningen säkerställer snabb åtkomst till de oftast använda varorna, vilket förbättrar plocktiderna och den totala effektiviteten. Samtidigt minskas risken för skador genom att eliminera behovet av manuell hantering, höga lyft och körning med gaffeltruckar.
Källa: Modula Nordic