Kesko Sverige accelererar tillväxten i Göteborgsregionen med logistikcenter i Mölndal


2024-09-06

Kesko Sverige, som äger varumärket K-Bygg (på bilden: Hisings Backa), etablerar logistikcenter i Mölndal. 
Bild:K-Bygg
Kesko Sverige, som äger varumärket K-Bygg (på bilden: Hisings Backa), etablerar logistikcenter i Mölndal.
 


Kesko Sverige, som äger varumärket K-Bygg, tar ett strategiskt kliv framåt genom att etablera ett logistikcenter i Mölndal. Denna satsning kommer kraftigt stärka K-Byggs förmåga att möta byggföretagens behov av pålitligt material, hållbara tjänster och effektiv logistik i Göteborgsregionen.

Med det nya logistikcentret i Mölndal skapar Kesko Sverige en central hub för leveranser i hela Göteborgsregionen. Det strategiska läget gör att K-Bygg nu kan leverera större volymer snabbare än någonsin tidigare. Denna satsning innebär inte bara förbättrad service för kunderna, utan också betydande framsteg ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv genom minskade transportvägar.

För att möjliggöra etableringen av det nya logistikcentret i Mölndal kommer K-Rauta-varuhuset att stängas den 20 december. Detta frigör det optimala läget för satsningen, samtidigt som kunderna fortsatt kan handla via K-Byggs anläggning i Högsbo och andra delar av regionen. Som en del av satsningen genomförs även en omfattande uppgradering av anläggningen i Högsbo, vilket skapar en mer effektiv hämtanläggning och stärker K-Byggs roll som de professionella byggarnas bästa partner.

– Med det nya logistikcentret kommer vi kunna effektivisera våra leveranser och möta våra kunders behov snabbare och smidigare än någonsin, säger Endre Espeseth, VD för Kesko Sverige. Detta är inte bara ett lyft för vår logistik och regionen – det är en investering i framtiden.

K-Bygg utökar även sitt sortiment med fokus på byggmaterial, verktyg, färg, personligt skydd och förnödenheter, för att ännu bättre kunna möta de professionella kundernas behov.

Med denna kraftfulla satsning kommer Kesko Sverige med K-Bygg stå väl rustade för att inte bara möta, utan överträffa kundernas förväntningar i en av Europas mest konkurrenskraftiga regioner. Det nya logistikcentret i Mölndal kommer markera början på en ny era av tillväxt och innovation för K-Bygg, som ännu starkare kommer kunna stödja byggproffsen i Göteborgsregionen och bortom.


Källa: K-Bygg