Världsnyheter från N.C. Nielsen


2024-09-18

<span lang=\
Bild:N.C. Nielsen
HH Tower Mover är idealisk för transport av vindkraftstorn, betongrör, fartyg eller stora maskinkomponenter. Den mobila HH Pick and Carry-maskinen är säker, flexibel och manövrerbar under extrema förhållanden och kan enkelt manövreras från marken, plattformen eller hytten.

Nu kan N.C. Nielsen erbjuda en rad nya maskintyper med lyftkapacitet från 200 till över 500 ton. Dessa maskiner har vi valt att kalla HH Pick and Carry. Kort sagt är de en hybrid mellan en SPMT-trailer och en kran och faktiskt den första maskinen i sitt slag i världen. Den speciella konstruktionen gör det möjligt att hantera mycket tunga föremål i fabriker, lagerlokaler och hamnområden.

HH Pick and Carry-maskiner är konstruerade så att deras chassiben kan förskjutas i bredd. Detta gör dem idealiska för säker hantering av t.ex. vindkraftstorn med en diameter på upp till 8–10 meter och en kort svängradie. Maskinerna kan manövreras med fjärrkontroll av en operatör som går bredvid maskinen, från plattformen eller från hytten för manövrering i alla väder. Andra nyckelord är maximal synlighet, liten gångbredd och ett säkerhetspaket med bl.a. kameror och laserljus.

- Under 2013 sålde N.C. Nielsen den första reachstackern med en lyftkapacitet på 100 ton för enkellyft och idag kan vi erbjuda en lyftkapacitet på upp till 180 ton. Den nya lösningen bygger på önskemål från vindkraftsindustrin om lösningar för mycket tunga lyft. Vi har fokuserat på att arbeta smartare på en mindre yta, trots att godset blivit mycket större. Därför är HH Pick and Carry-maskinerna en naturlig utveckling i vår strategi, säger Jørgen Peter Lund, försäljningschef på N.C. Nielsen.

Hos N.C. Nielsen står kunden alltid i centrum och den nära dialogen leder ofta till nya innovativa lösningar för internlogistik som skapar nytta i praktiken.

- Jag har haft många intressanta samtal på mässor, kundbesök och andra platser där jag har kunnat föra dialog med engagerade logistikchefer. Vi har använt denna återkoppling till att utveckla en lösning i ett flexibelt koncept som kan skalas upp direkt enligt kundens behov. HH Pick and Carry-maskinerna uppfyller dessa krav och vi ser fram emot att få presentera de nya produkterna för våra kunder, fortsätter Jørgen Peter Lund.

Tre grundmodeller

HH Pick and Carry-maskinerna lanseras i tre grundmodeller: Tower Mover är särskilt lämplig för vindkraftstorn och avlånga konstruktioner. Multi Handler är konstruerad för olika enkellyft av komponenter för vindkraftsindustrin, t.ex. monopiles, TP:er, hubbar, lager och naceller, men kan också vara den ena delen för att köra torn. Mobile Straddle Transporter kan användas fristående för tunga lyft och flexibelt i kombination med de andra två grundmodellerna, och den här modellen kan köra över hela godset om det behövs två maskiner för att lyfta godset ombord på ett Ro-Ro-fartyg.

Ombord på RoRo-fartyg

Gemensamt för de tre HH Pick and Carry-maskinerna är att de är mycket flexibla och mångsidiga.

- Vindkraftsindustrin har många tidsbegränsade projekt och jämfört med stationära hamnkranar, traverskranar osv. erbjuder HH Pick and Carry-maskinerna fler möjligheter, låga installationskostnader och en relativt enkel förflyttning från plats till plats. Detta optimerar logistiken och manövreringen på en relativt liten yta, vilket ofta är verkligheten vid till exempel en hamnterminal, säger Jørgen Peter Lund.

Maskinerna kan levereras med extrautrustning som hydraulisk ”näbb”, mellanok och specialaggregat för att lösa praktiskt taget alla interna transportuppgifter. Med fokus på den gröna omställningen, erbjuder N.C. Nielsen naturligtvis också dessa maskiner som helt elektriska eller som en kombination. N.C. Nielsens service finns med dig överallt i världen och säkerställer en komplett serviceinstallation med lokala styrkor och backup i form av specialister från välkända servicepartners. Dessutom har N.C. Nielsen teknisk online-support och olika enheter för övervakning av tidsåtgång. 


Källa: N.C. Nielsen