Modula expanderar till Sverige och etablerar Modula Sweden AB


2024-09-23

Bild:Modula

Modula, en globalt ledande och innovativ producent av hissautomater och lagerhanteringslösningar, meddelar idag sin officiella etablering på den svenska marknaden genom etablering av Modula Sweden AB. Detta strategiska initiativ är en del av Modulas långsiktiga tillväxtplan och förstärker företagets närvaro i norra Europa.

Modula, med sitt huvudkontor i Italien, har en stark global position inom lagerautomation och är kända för sina vertikala hissautomater som effektiviserar lagerhantering och logistikflöden för företag inom en rad olika industrier.

Genom att öppna ett dotterbolag i Sverige vill Modula erbjuda skräddarsydda lösningar och ännu närmare support till sina svenska och nordiska kunder. Modula påbörjade redan förra året sin expansion på nordiska marknaden genom etablering av Modula Danmarks ApS "Sverige är en mycket viktig marknad för oss", säger Massimiliano Gigli, CEO på Modula. "Vi ser en stor efterfrågan på effektiva och smarta lagerhanteringssystem i regionen, och genom Modula Sweden AB kommer vi kunna erbjuda våra kunder snabbare service, lokal expertis och skräddarsydda lösningar som passar den nordiska marknaden."

Modulas vertikala hissautomater har blivit ett föredraget val för företag som vill maximera sin lagerkapacitet och förbättra produktiviteten. Med fokus på automation, digitalisering och hållbarhet erbjuder Modula system som möjliggör snabb åtkomst till varor, optimerar lagerutrymmet och minimerar manuella arbetsmoment. Dessa fördelar har resulterat i starka partnerskap med industrier som tillverkning, e-handel, flyg, bilindustri och sjukvård. Genom att etablera en stark lokal närvaro i Sverige planerar Modula att erbjuda både försäljning och eftermarknadstjänster direkt via Modula Sweden AB, med målet att skapa långsiktiga relationer och leverera mervärde till kunderna i regionen.

"Vårt uppdrag är att hjälpa företag att öka sin konkurrenskraft genom innovativa och skalbara lösningar", tillägger Jörgen Flemming Ladefoged, Nordenchef på Modula. "Vi ser fram emot att samarbeta med svenska företag och hjälpa dem att nå sina logistikmål genom vår beprövade teknologi." Modula Sweden AB kommer att vara baserat i Stockholms och Malmöregionen och kommer att stödjas av ett team av lokala erfarna experter inom försäljning, teknik och kundsupport för att säkerställa högsta servicekvalitet.


Källa: Modula