Nya allianser formar framtidens logistik – APM Terminals Gothenburg stärker sin position


2024-09-26

Rederierna väljer APM Terminals Gothenburg som en nyckelpartner i nästa års linjenätverk.
Bild:APM Terminals Gothenburg AB
Rederierna väljer APM Terminals Gothenburg som en nyckelpartner i nästa års linjenätverk.


Fartygsallianser har brutits upp och nya har bildats. Under flera månader har shippingbranschen hållit andan och förberett sig för kommande förändringar och nya möjligheter. Nu börjar den nya logistikkartan äntligen ta form, och det står klart att APM Terminals i Göteborg intar en allt mer betydande roll.


I början av året meddelade Maersk och Hapag-Lloyd bildandet av alliansen Gemini Cooperation. Syftet med den nya alliansen är, enligt rederierna, att minska antalet anlöpshamnar och därmed förkorta transittiderna. APM Terminals Gothenburg har utsetts till en av få strategiskt utvalda hamnar i det exklusiva linjenätverket mellan Nordeuropa och Asien.

Dessutom meddelade MSC nyligen starten av en helt ny direktlinje mellan APM Terminals Gothenburg och Asien. Från och med februari nästa år kommer APM Terminals kunder därmed att ha tillgång till ett utökat utbud av alternativ för Asientrafik.

"Vi är både stolta och tacksamma över att rederierna väljer att satsa på APM Terminals Gothenburg. Att ha tillgång till ett brett och flexibelt utbud av flera starka produkter från en och samma hamn innebär stora fördelar för våra kunder”, säger Brian Bitsch, kommersiell chef på APM Terminals Gothenburg.

Robusta lösningar för växande volymer

Med ett utökat serviceerbjudande, och en omfattande ombyggnation av den södra kajen, ställs högre krav på anpassningar.

”Vi har förberett oss väl och har redan planer på plats för att hantera det ökade trycket. Det kommer att krävas en mycket dynamisk fartygsplanering och en hel del kreativitet, men vi är redo,” säger Jasmin Mujdzic, operationellt ansvarig på APM Terminals Gothenburg.


Källa: APM Terminals Gothenburg AB