DSVs toppmoderna lager i Landskrona är invigt


2024-10-16

DSV har installerat en 100 000 kvadratmeter stor solcellsanläggning på sin verksamhet i Landskrona som nu är invigt.
Bild:DSV
DSV har installerat en 100 000 kvadratmeter stor solcellsanläggning på sin verksamhet i Landskrona som nu är invigt.


DSVs toppmoderna logistikcenter i Landskrona är nu invigt. Den nya anläggningen på 175 000 kvadratmeter omfattar två lager på 100 000 respektive 75 000 kvadratmeter. Logistikcentret har utformats för att optimera både effektivitet och service, med särskild hänsyn till våra kunders krav på snabb och effektiv lagerhållning och leverans.

Logistikcentret är utrustat med två temperaturkontrollerade zoner med tillräckligt utrymme för lagring av snabbrörliga konsumtionsvaror. Dessa zoner säkerställer att varor förvaras i rätt klimat för en bibehållen kvalitet.

Logistikcentret är certifierat enligt BREEAM, i nivån Excellent, världens ledande certifieringssystem för hållbara byggprojekt.

För att möta verksamhetens energibehov, och för att bidra till en hållbar energiförsörjning, har DSV installerat en 100 000 kvadratmeter stor solcellsanläggning på taket. Solcellsanläggningen ska säkerställa energibehovet och överskottet som genereras kommer att lagras och användas för att ladda elfordon. Eventuell överskottskapacitet planeras att överföras till det lokala elnätet.

"Vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda både flexibel yta, temperaturkontrollerade zoner och en anläggning som har energiförsörjning från solpaneler. Det gör att vi kan möta upp våra kunders krav och presentera en logistikanläggning som är rustad för våra kunders krav. Vi ser fram emot att fortsätta leverera hög service till våra kunder och välkomna nya till Landskrona” säger Robert Ljungberg, Branch Manager/Lagerchef på DSV Solutions i Landskrona.


Källa: DSV – Global Transport and Logistics